Semilună cu nucă măcinată



  Prajitura copilăriei pe care o fac destul de repede in comparatie cu altele 😁. 

Ingrediente:
  • 7 ouă
  • 7 linguri de zahăr 
  • 7 linguri de făină 
  • 1 linguriță rasă de praf de copt 
  • Sucul de la o lămâie mare
  • 200 grame unt la temperatura camerei 
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de coaja rasă de lămâie 
  • 100 grame nucă măcinată 
  • 1 vf. de cutit sare
  • zahăr pudră pentru ornat
Preparare:

  1. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade celsius. 
  2. Pregatim două boluri incapatoare. Intr-unul bol adaugam 4 oua intregi si 3 gălbenușuri. Pe care le mixăm la viteza mare împreună cu zahărul, aromele si untul până isi dubleaza volumul si devin albicioase. Adăugăm făina, pudra de copt si sucul de lămâie mixând in continuare până se incorporeaza totul. 
  3. In celalalt bol cele 3 albusuri cu sarea le mixam până devin o bezea tare. Înglobat bezeaua in prima compozitie pe care o vom amesteca de jos in sus cu ajutorul unei spatule, până nu se mai observă bezeaua. 
  4. Ungem tava cu unt si o tapetam cu o ploaie de făina sau folosim hartia de copt. 
  5. Se toarnă compoziția in tavă si deasupra presaram nuca măcinată pe toată suprafata.
  6. Se coace la 170 grade Celsius pentru 30 -35 minute. Se trece testul scobitorii pentru a vedea daca prajitura noastra nu a ramas cruda pe interior. 
  7. Se lasa la racit si se taie cu ajutorul unui pahar in forma de semilune. 
  8. La final pudrăm. 

Pofta Buna 







Comentarii