Ingredientele pentru fursecuri fragede:
- 200 grame margarina Rama (se poate inlocui si cu unt)
- 200 grame zahar
- un varf de cutit de sare
- arome
- faina cat cuprinde
- 3 galbenusuri
- 1 ou
- 2-3 linguri cacao
- Se freaca untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, oul intreg si aromele, apoi se imparte in doua.
- Peste o jumatate se adauga, treptat, faina, pana se va obtine un aluat care sa nu se lipeasca de maini.
- In cealalta jumatate se adauga cacao si apoi faina procedandu-se la fel.
- Aluatul alb si cel de cacao se tin la frigider pentru jumatate de ora.
- Se intind doua foi din cele doua aluaturi si se suprapun, se ruleaza si se taie in felii (varianta fursecuri rulou)
- Se decupeaza rondele colorate mai mici si patratele, care se pun peste cele albe. (varianta tabla de sah)
- Alta varianta de fursecuri sunt cele pe care, dupa ce s-au copt, torni glazura colorata deasupra.
- Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se coc la 170 grade pentru 15-20 minute.
Pofta Buna!
Comentarii