Am folosit:
- 350 grame carne tocata mixta : carne de porc cu vita
- mix de legume congelat care continea: rosii, morcovi, dovlecei, vinete, ceapa, telina, cartofi
- sare, piper si boia dulce dupa gust
- ulei
- bors cu legume de la Maggie
- leustean uscat
- 2 oua
- 100 grame de smantana grasa
- orez
- 1 1/2 de faina
- marar
- Intr-o cratita am adaugat 2,200 litri de apa, legumele congelate si pusa la foc mic sa fiarba.
- In acest timp m-am apucat de facut perisoarele: carnea tocata, sarea, piperul, un ou, faina (se leaga mai bine compozitia) si mararul tocat fin, un pumn de orez, le-am amestecat si am inceput sa fac mingiute de marimi diferite. Din aceasta cantitate de carne mi-au iesit 17 perisoare.
- Le-am adaugat usor in oala impreuna cu legumele si am lasat la foc mic sa se fiarba, pana cand perisoarele ies la suprafata, atunci ciorba este gata!
- Cand totul este facut, se adauga borsul cam 2 linguri la aceasta cantitate de apa, se poate si cu o lingura mai mult, depinde de gustul fiecaruia, cat de acra doriti sa fie.
- Dupa ce luam ciorba de pe foc, am amestecat intr-un bol un galbenus de ou cu smantana si 2 polonice fierbinti din ciorba. Se toarna compozitia in ciorba si amestecam usor pentru a nu strica perisoarele.
Dupa preferinte, ciorba se poate servi cu ciusca.
Pofta Buna!
Comentarii