La multi ani celor care sunt purtatori a acestui nume sfant si celor care sarbatoresc Valentine's Day dupa moda americana :D !
Trebuia sa prepar ceva dulce pentru aceasta zi importanta Valentine's Day , ne unesc 5 ani de viata de cuplu si asa ca fara sa stau mult pe ganduri am preparat-o de aseara.
Am folosit:
- 2 pachete de biscuiti cu unt
- 2 plicuri de pudding (gramajul unui plic era de 30 grame)
- 800 ml lapte
- 1 plic zahar vanilie
- sirop de agave dupa gust sau se poate inlocui cu 6-7 linguri de zahar
- 125 grame unt topit
- zmeura congelata sau orice alt fruct dorit
Frisca: 250 ml smantana 32% grasime, un plic intaritor pentru frisca si un plic de zahar de vanilie
- Biscuitii se maruntesc fin cu blenderul pana devine ca o faina. Se topeste untul la foc mic si se amesteca cu o spatula pudra de biscuti. Pudra de biscuiti se adauga intr-o tava unsa cu ulei sau unt si se va nivela bine blatul. Tava cu blatul de biscuiti se va adauga pentru jumatate de ora la frigider.
- Se prepara crema din plicurile de pudding cu 800 ml de lapte, zahar vanilat si siropul de agave, amestecand continuu pentru a nu se prinde de cratita si a nu se forma cocoloase. Cand crema pudding este ingrosat si se da la o parte la racit.
- Se adauga 3-4 linguri de zmeura care a fost inainte dezghetata si scursa de suc in crema de pudding si se amesteca de jos in sus pentru a nu zdrobi fructele.
- Se prepara frisca din smantana, intaritor, zaharul vanilat si se bate cu mixerul circa 1 minut pana devine o crema tare si foarte cremoasa.
- Dupa ce crema s-a mai racit , se va scoate tava din frigider pentru a se adauga crema. Se va repune tava la rece pana cand puddingul este intarit.
- Se poate face frisca si a doua zi pentru a se adauga peste ultimul blat de crema ori dupa cateva ore de stat la frigider. Preparand prajitura seara, am preferat ca frisca sa o fac a doua zi. Dupa care am mai dat-o la rece pana cand urma sa o servim.
- Prajitura este racoroasa si usor de facut.
Se poate decora dupa bunul plac.
Pofta Buna!
Comentarii