Chec cu lamaie

Am revenit intr-un weekend insorit de primavara cu un dulce racoros care se potriveste perfect pentru o ceasca de cafea, ceai sau o cana cu lapte cald, un Chec care are la baza lamaia. 

Ingrediente: 
  • 10 grame de pudra de copt cu Sofran de la Dr Oetker
  • 200 grame zahar
  • 200 grame de faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare Himalaya
  • 2 lamai rase de coaja si stoarse de suc
  • 3 linguri ulei
Mod de preparare:
  1. Se va rade lamaia pe razatoarea mica si apoi se va stoarce sucul. 
  2. Amestecati pudra de copt cu sucul de la cele 2 lamai. 
  3. Galbenusurile se mixeaza cu sarea, uleiul si un pic de zahar pana se omogenizeaza.
  4. Se adauga sucul amestecat cu praful de copt peste galbenusuri. 
  5. Se adauga faina treptat si se mixeaza bine.
  6. Se bat bine albusurile cu mixerul cu un pic de zahar pana devin tari. 
  7. Restul de zahar ramas se adauga peste compozitia de galbenusuri. 
  8. Se adauga lamaia rasa peste compozitia de galbenusuri si albusurile batute. Se vor amesteca cu ajutorul unei palete de silicon sau cu o lingura de lemn de jos in sus pentru a se incorpora bine albusurile. 
  9. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 
  10. Se unge tava cu putin ulei si se pune hartie de copt. 
  11. Se adauga compozitia in tava si se adauga la cuptor pentru 30-35 minute. 
  12. Se va face testul scobitoarei, daca aceasta iese uscata din aluat, inseamna ca checul dvs este gata! 
Se presara la final o ploaie de pudra vanilat peste ori se poate glazura cu zahar cu aroma din lamaie. 


Pofta Buna! 

Comentarii