Am revenit intr-un weekend insorit de primavara cu un dulce racoros care se potriveste perfect pentru o ceasca de cafea, ceai sau o cana cu lapte cald, un Chec care are la baza lamaia.
Ingrediente:
- 10 grame de pudra de copt cu Sofran de la Dr Oetker
- 200 grame zahar
- 200 grame de faina
- 4 galbenusuri
- 4 albusuri
- 1 varf de cutit de sare Himalaya
- 2 lamai rase de coaja si stoarse de suc
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
- Se va rade lamaia pe razatoarea mica si apoi se va stoarce sucul.
- Amestecati pudra de copt cu sucul de la cele 2 lamai.
- Galbenusurile se mixeaza cu sarea, uleiul si un pic de zahar pana se omogenizeaza.
- Se adauga sucul amestecat cu praful de copt peste galbenusuri.
- Se adauga faina treptat si se mixeaza bine.
- Se bat bine albusurile cu mixerul cu un pic de zahar pana devin tari.
- Restul de zahar ramas se adauga peste compozitia de galbenusuri.
- Se adauga lamaia rasa peste compozitia de galbenusuri si albusurile batute. Se vor amesteca cu ajutorul unei palete de silicon sau cu o lingura de lemn de jos in sus pentru a se incorpora bine albusurile.
- Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Se unge tava cu putin ulei si se pune hartie de copt.
- Se adauga compozitia in tava si se adauga la cuptor pentru 30-35 minute.
- Se va face testul scobitoarei, daca aceasta iese uscata din aluat, inseamna ca checul dvs este gata!
Se presara la final o ploaie de pudra vanilat peste ori se poate glazura cu zahar cu aroma din lamaie.
Pofta Buna!
Comentarii