Pirojki cu branza



De cativa anisori nu am mai preparat pirojki si astfel aseara am facut varianta la cuptor, pana atunci o faceam doar prajita in baie de ulei incins. Ambele sunt foarte gustoase, desi mie cel putin imi place coapte la cuptor si vi le recomand cu mare drag. 

Aluat: 
  • 500 grame faina 
  • 250 grame lapte caldut
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou intreg + albus
  • 1 plic drojdie uscata 
  • 1 lingurita rasa de sare Himalaya
  • 1 lingura zahar Eritritol light 
Umplutura
  • 250 grame branza 
  • 1 ou intreg 
  • salam de orice fel 
  • gem de afine sau ceea ce aveti prin camara
Pentru uns: un galbenus de ou
Preparare:
  1. Faina, uleiul, oul + albusul, drojdia uscata , zaharul , laptele incalzit putin la cuptorul microunde se amesteca mixerul la viteza mica, intre timp se adauga si sarea , pana devine un aluat care nu se va lipi de maini. Uleiul il va face ca aluatul sa fie nelipicios, moale si foarte placut la atingere.
  2. Se va lasa la crescut pentru 45 minute - 1 ora in cuptorul preincalzit la 50 de grade Celsius in castronul de plastic invelit in servetul de bucatarie sau intr-un loc cald circa 2 ore.  
  3. Se pregateste tava cu putin ulei si se va adauga hartia de copt si se va preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius. 
  4. Preparati prima umplutura din branza data pe razatoarea mare sau strivita cu furculita. Amstecati branza cu un ou intreg. A doua umplutura va fi cu fasii taiate subtire de salam si ultima va fi cu gem. 
  5. Se adauga putin ulei sau faina pe masa de lucru si incepeti sa formati pirojki: taind din aluat bucati potrivite cum dori mici sau mari si le faceti sub forma unor bile. 
  6. Fiecare bila se va intinde cu facaletul sau cu mainile, sa fie cam de 5 mm grosime. 
  7. Se pune fiecare umplutura cu lingura si apoi lipiti marginile bine. 
  8. Colturile se vor aduce usor spre mijloc si le lipiti putin. 
  9. In tava , pirojki se pune cu lipitura in jos. 
  10. Le faceti pe toate si apoi le veti unge cu un galbenus de ou. Optional: se poate presara peste chime sau susa.n 
  11. Le adaugati la cuptor la 180-200 grade Celsius pentru 30 minute (depinde de fiecare cuptor in parte). Vor fi gata atunci cand se vor rumeni deasupra. 
  12. Se pot consuma atat calde sau reci. 
Se mai pot umple cu carne tocata cu ceapa calita, varza dulce/murata calita cu ceapa, cartofi cu ceapa calita sau cartofi cu branza de oaie, ciuperci, amestec de cascaval si telemea, branza de vaci cu stafide etc. 

Mi-au iesit 20 de bucati de pirojki, la inceput le-am facut mai mari si apoi am mai redus din volum pentru a iesi mai multe :) . 


Pofta Buna!

Comentarii