Prajitura cu caise


Intoarcerea din concediu din Romania mi-a deschis alte pofte pentru gatit :) . Asa ca, aseara am facut o prajiturica cu caise dulci si aromate. In Germania trebuie sa ai noroc sa dai de vreun fruct cu gust, ieri am fost norocoasa cand le-am cumparat. Si sa nu o mai lungim atat, va insir ingredientele folosite: 

  • 220 grame faina 550 (special pentru patiserie) 
  • 200 grame zahar
  • 200 grame iaurt 
  • 500 grame caise
  • 5 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic coaja de portocale Dr. Oetker 
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  1. Galbenusurile se amesteca cu mixerul impreuna cu iaurtul, zaharul vanilat, sarea, uleiul, coaja de portocale, praful de copt pana devine o compozitie spumoasa. Treptat se va adauga si faina. 
  2. Albusurile se vor bate spuma la prima viteza a mixerului , cand acestea incep sa se formeze, se va adauga zaharul si se vor bate la ultima viteza pana devine o bezea alba si sticloasa. 
  3. Albusurile se vor incorpora in compozitia de galbenusuri si se vor mixa tot cu mixerul ori cu o spatula de silicon. 
  4. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt si se adauga aluatul.
  5. Cuptorul se va preincalzi la 180 de grade. 
  6. Caisele inainte au fost trecute putin prin putina faina si le veti pune peste aluat una langa alta. 
  7. Se va adauga in cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade. 

Pofta Buna!

Comentarii