Biscuiți grecești - Koulourakia



Dor după biscuiții grecești, astfel că am făcut acum 2 zile pentru a avea ce lua și la serviciu. Se fac rapid, prepararea cât și coacerea lor.




Aveți nevoie de:

  • 350 grame făină 550
  • 125 grame zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 ouă
  • 60 ml suc stors de la o portocală
  • coaja rasă de la portocală
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 gram cardamom
  • 1 gram mahlepi (pudră de sâmburi de cireș negru)
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • susan, fulgi migdale (opțional) pentru decor
  • un gălbenuș ou pentru ungerea biscuiților
Mod de preparare:
  1. Făina împreună cu praful de copt se amestecă într-un bol.
  2. În alt bol, se pun ouăle cu untul și de amestecă la viteză mică cu mixerul (pentru a nu împrăștia unt peste tot in bucătărie).
  3. Se adaugă peste ouă: zahărul, aromele (coaja, zahărul vanilat, cardamomul și mahlepul) și sucul de portocală și de vor amesteca cu mixerul până devin precum o cremă. Nu vă speriați dacă compoziția nu arată tocmai bine, asta de datorează din cauza untului. 
  4. Se adaugă treptat făina peste compoziția 2 și de amestecă în continuare cu mixerul la viteză mică. 
  5. Se lucrează aluatul cu mâna sau cu mixerul pentru a obține o textură netedă. Dacă aluatul este un pic lipicios, se vor unge mâinile cu puțin ulei și se mai adaugă puțină făină peste.
  6. Pe masa de lucru de presară puțină făină și începem să facem bastonașe groase de 1- 1,5 cm pe care ii împletim în două. 
  7. Se vor adăuga un tava pregătită cu foaie de copt și îi vom unge cu gălbenuș de ou. 
  8.  Se adaugă la cuptorul preîncălzit la 180° Celsius pentru 12-15 minute. 


Poftă bună!

Comentarii